Bohagsromans

Har har alltid gillat att gå runt och titta på alla konstiga köksartiklar och hushållsprylar även om jag inte alls haft någon nytta av dem. Tror detta kan förklaras av min maniska prylgalenhet samtidigt som jag aldrig varit sådär jättetekniskt lagd. Prylar med roliga funktioner utan kugghjul, eller i alla fall kugghjul jag sluppit förstå. Jag har pepparkaksformar nog för att kalla dem en gedigen samling. Fjäril, ängel, kalkon, dalahäst, får, katt, kanin, fot, hela alfabetet, känguru, koala - hur låter det tycker du? Jag har skaffat mig tartletter (små portionspajformar) och ett tag dog jag av längtan efter en råkostcentrifug (en juicepress även för det som inte är citrusfrukter). Smått pinsamt att påpeka att jag inte använt den alltför ofta...
Men jag har en helt overlägsen juicepressfavorit! Ville bjuda på en riktig hälsodrink en gång och hittade det här:
Mixa ner 2 äpplen, en näve blåbär, pressa en grapefrukt och pudra i lite ingefära. Helt oslagbar smoothie!

Nog med sidospår, tänkte bara komma fram till att först nu har jag ju verklig anleding att kolla in allt det här. Har tidigare drömmt "tänk vad kul det ska bli att gå och handla sånt här när man flyttar hemifrån" och nu händer det! Våffeljärn och mixelstav är fortfarande inte avbockade... Men råkostcentrifug behöver jag i alla fall inte oroa mig för ;0).

Vad gäller familjens husflytt bor jag knappt i Åryd längre, då hela garderoben nu flyttat in till stan. Säng, telefon och internet är det som fattas för att göra Hem Ljuva Hem komplett.

Dagens lärdom: Allt regn är i Växjö och vänder.
Dagens tack: Markus, det där lilla extra med alla Alvestavisiter =0)


Tyrolen lever

Hemkommen från årets modigaste satsning och bittra strid med vädret, Tyrolenfestivalen. Mysfaktorn var helt över förväntan, men ösregn jagade nog bort det största succén är jag rädd. Nationalteatern, Bob Hansson (som jag inte sett innan), Detektivbyrån (som jag heller inte sett innan) och The Guild (inte de heller..) var de som fick mig att mest dra på smilbanden.

Dagen innan fyllde jag på mitt Malinbehov så mkt jag bara kunde. Det är så skönt att bara ohämmat fnissa på det sättet man gör med Malin. Vi insåg att vi inte är kompletta utan varsin vaxduk från citygross (och det är inte du heller), att Mamma mia-filmen blir bäst om man sitter på första raden och att en hel gurka med gräddfilsdipp är utmärkt biosnacks. Stötte på Helen/Ida/Julia-gänget och där var även Patrik jag träffat på buggkursen förra året. Kul med long lost friends-reunion. Hela gänget såg bion och tog en öl på De luxe efteråt. Konstaterat rejält lyckad kväll.

Och just nu när allt varit så trevligt i några dagar inser jag att ledigveckan är slut och det är dags för fyra vakennätter i Alvesta. Yabadabadoo!! Ska testa att sticka Frida, om jag nu bara minns skillnaden mellan rät och avig...

Dagens lärdom: Från och med nu ska jag alltid bära med mig en scarf för oförutsedd kyla. Och ett berg med plättar är det ultimata festivalmaten.

Dagens tack: Malin, knasflumkompisarnas knasflumkompis. Maria och Sigge, supersällskap, som alltid. Och att Maria jämt hänger på mina korkade idéer, dessutom med ett förtjust "ja!". Så pass att jag längtar till vårt pass på lördag!

Jobba natt natt natt

Nu har jobbkarusellen tagit fart och är beredd att slänga mig upp i luften. Eller rakt ner i marken kanske, för det är så det känns att va trött och inte få sova. Önskar jag var mindre kass på att sova innan jag har en natt. Denna gången plockade jag vildhallon istället (ska inte klaga =0), det var smaskens).
Under kvällen har jag sett godingar som project runway, grilla!, lejla bakar (italian edition - briscotti kanske man skulle testa..), pimp my ride, pussycat dolls (megaUFF), sex and the city och scrubs. Ja och så alla program jag bara zappade förbi med. När tvmaratonet är över sätter jag mig vid datorn. Det är trevligt tills alla loggar ut från msn nånstans mellan 00och 03. Fast det klart, nu har jag ju allmänt mig till bostadskön i lund med. Då har jag officiellt gjort något vettigt av natten. Sedan nickar man sig igenom restan av natten. Om nu någon ett eller annat kul tips på hur nattjobbet kan fyllas ut, please step forward.


Dagen lärdom: Proviva jordgubb är en kärleksförklaring.


Dagens tack: Till hela gänget på bion i måndags. Nu fattar jag varför ni gör er den stora möda att promenera till Max. Mötesmetropol!


Ta tjuren vid hornen?

Ska se alla måsten som en mjukstart till att börja plugga och bli sådär nedrigt diciplinerad som innan studenten igen. Nu har jag förslappats 1,5 år och det enda plugg jag tagit mig för var de där 2 dagarna under dykcertet. Det gick till som så: "Du ska inte stiga upp till ytan för snabbt, särskilt inte utan att andas ut, för då kan du drabbas av dykarsjuka pga av det minskade trycket. Nå, vad kan man drabbas av om man stiger för snabbt?"

Med det i baktanke hoppas jag få förståelse för hur svårt jag tycker det är att ta tag i inför-plugget, flyttstädningen, flyttpackningen, flyttslängningen. Nu ska jag dra fram min allra största plugglust och dra igång med den där matterepetitionen och programmeringsgenomgången. Hur i hela ********* ska jag lära mig programmera?? Usch, forsättning följer gissar jag....

Dagen lärdom: Hobbies finns ju i alla färger och former. Björn, som spelar schack, visade mig dock något som helt får mig att ramla av pinn'. Han bär omkring på schack-plugg böcker i väskan och hade ytterligare ca 20 st i bokhyllan. Så man läser sig till schackkunskaper i schackbibliotek... Tänka sig!

Dagens tack: Gabriel, för att han ryckt upp sig och blivit frisk igen =0)


Fred och kärlek 08

Trött och sliten efter Peace n Love 08. Älskar ändå hur alla på festival förvandlas till sociala små monster som inte kan få nog av att droppa kommentarer till alla de träffar när de inte duschat på 3 dagar eller tvättat händerna efter bajamajorna och är multidagsbakis. I år var det rakt påtagligt med tanke på att Sigge hade cybolox  (ihåliga si fi-plastkorvar som flätas in i håret) i lila, svart och silver. På froma Peace n love var detta i festivalmood bland det roligaste folk någonsin sett och alla kom fram för att dra i dem.

Vi hade solsken, lådvin och tubpålägg. Såg Kent, Thåström, Sex Pistols, Hives, Timo, Sahara och ett gäng till. Hives, vilket ös! Och aldrig någonsin har någon haft ett sånt kaxigt mellansnack. Ringde upp pappa under Pistols God save the Queen, synd bara att han inte kunde urskilja låten ur allt brölet. Öset kom aldrig heller och festen sträckte sig max 10 m från scenen. Tackvare mitt pinsamma lilla misstag fick jag ligga deckad i sjukvårdstältet under Håkan Hellström sist på lördagen, men shit happens gisar jag...

Men trött är man med all rätt efter 3 dagars tältning med skrikiga Dath Vader-"dun dun dundun" människor till grannar. Kroppsvärmen är också alltid smått defekt i varmt-kallt-superkvavt tält. Och midnattssol gör sig påmind redan i Borlängetrakten - mörkt var det bara mellan 12 och 1, 2 på natten hade det redan ljusnat till inte-lätt-att-sova-i-ljust-tält-ljust. Men jag är int' bitter. Långt ifrån, för något i en måste ju älska konceptet om man betalar 2000 för det.

Dagens lärdom: Du missar festen om du druckit för mycket.

Dagens tack: Sigge, för sällskapet. "Juust det" kommer hädan efter ligga varmt inbäddat om hjärtat.

RSS 2.0